Tillgängliga kurser i dans

Jazzdans / Commercial Jazz

Med rötter från 30-talet är jazzdansen nu mer aktuell än någonsin. Det är grunden till de mesta av den dans vi ser på bland annat TV och i musikaler. Stilen kännetecknas av långa linjer, rytmiska steg, hopp och piruetter. Vi blandar teknik och styrketräning med koreografier till kända låtar och låter dansglädjen vara i fokus. Vi har kurser för både nybörjare, avancerade och för vuxna!

Klädsel: Bekväma träningskläder med eller utan skor.

AdobeStock_300329959_edited.jpg
Muiskal.jpg

Musikal

Singing in the rain, Fame, Annie, Saturday Night Fever. Ja, listan kan göras lång med fantastiska musikaler! Den här kursen är en blandning av dans, sång och teater. Vi arbetar med fokus på nummer från olika musikaler och jobbar med dans- och sångteknik samt gestaltning.

Streetdance / Hip hop

Street dance är ett samlingsnamn för de nutida dansstilar som skapas i takt med hiphopens utveckling. Där hittar vi dansstilar som hip-hop, house, locking, popping, breaking. Dansstilar med starka uttryck och mycket attityd och du dansar till cool hip-hop och funk musik. Stilen är väldigt personlig och varierar mycket mellan olika lärare.

Klädsel: Träningskläder (gärna stora för att lättare få till street-känslan)  och gympaskor.

Hiphop dance.png
AdobeStock_412387446_edited.jpg

Showdanslek

Showdanslek vänder sig till våra lite
yngre elever, i åldern 3-6 år. På ett lekfullt sätt med mycket rörelse och dansglädje tränar och övar barnen musikalitet, improvisation, koordination, koncentration, styrka, balans och att vara i grupp.

Klädsel: Träningskläder

Breakdance

Breaking är en dansstil med mycket koordination, kondition, styrka och akrobatik. Du får lära dig olika powermoves som toprocks, spin moves, sixstep, windmill och freezes.
I breaking focuserar man mycket på sin egen utveckling.

Break dance.png
Dance-acro liten.jpg

Dance-acro

Dance-Acro - Ett spännande möte med både dansen och arobatiken som uttryck. Här kommer eleven lära sig hur man kan blanda akrobatik med dans. Kursen fokuserar på akrobatik på matta och modern/nutida dans och improvisation. Vi jobbar på tekniska moment i både dans och akrobatik och på att hitta länkar mellan de två konstformerna genom improvisation och koreografi. Vi kommer även experimentera med par-akrobatik.

Klädsel: Träningskläder