Tillgängliga kurser i dans

Jazzdans / Commercial Jazz

Med rötter från 30-talet är jazzdansen nu mer aktuell än någonsin. Det är grunden till de mesta av den dans vi ser på bland annat TV och i musikaler. Stilen kännetecknas av långa linjer, rytmiska steg, hopp och piruetter. Vi blandar teknik och styrketräning med koreografier till kända låtar och låter dansglädjen vara i fokus. Vi har kurser för både nybörjare, avancerade och för vuxna!

Klädsel: Bekväma träningskläder med eller utan skor.

AdobeStock_300329959_edited.jpg
Hiphop dance.png

Streetdance / Hip hop

Street dance är ett samlingsnamn för de nutida dansstilar som skapas i takt med hiphopens utveckling. Där hittar vi dansstilar som hip-hop, house, locking, popping, breaking. Dansstilar med starka uttryck och mycket attityd och du dansar till cool hip-hop och funk musik. Stilen är väldigt personlig och varierar mycket mellan olika lärare.

Klädsel: Träningskläder (gärna stora för att lättare få till street-känslan)  och gympaskor.

Showdanslek

Showdanslek vänder sig till våra lite
yngre elever, i åldern 3-6 år. På ett lekfullt sätt med mycket rörelse och dansglädje tränar och övar barnen musikalitet, improvisation, koordination, koncentration, styrka, balans och att vara i grupp.

Klädsel: Träningskläder

AdobeStock_412387446_edited.jpg
Dance acro.png

Dance-acro

Dance-Acro - Ett spännande möte med både dansen och arobatiken som uttryck.Här kommer eleven lära sig hur man kan blanda akrobatik med dans. Kursen fokuserar på akrobatik på matta och modern/nutida dans och improvisation. Vi jobbar på tekniska moment i både dans och akrobatik och på att hitta länkar mellan de två konstformerna genom improvisation och koreografi. Vi kommer även experimentera med par-akrobatik.

Klädsel: Träningskläder