top of page

Tillgängliga kurser i dans

Jazzdans / Commercial Jazz

Med rötter från 30-talet är jazzdansen nu mer aktuell än någonsin. Det är grunden till de mesta av den dans vi ser på bland annat TV och i musikaler. Stilen kännetecknas av långa linjer, rytmiska steg, hopp och piruetter. Vi blandar teknik och styrketräning med koreografier till kända låtar och låter dansglädjen vara i fokus. Vi har kurser för både nybörjare, avancerade och för vuxna!

Klädsel: Bekväma träningskläder med eller utan skor.

AdobeStock_300329959_edited.jpg
AdobeStock_412387446_edited.jpg

Showdanslek

Showdanslek vänder sig till våra lite
yngre elever, i åldern 3-6 år. På ett lekfullt sätt med mycket rörelse och dansglädje tränar och övar barnen musikalitet, improvisation, koordination, koncentration, styrka, balans och att vara i grupp.

Klädsel: Träningskläder
 

Streetdance / Hip hop

Street dance är ett samlingsnamn för de nutida dansstilar som skapas i takt med hiphopens utveckling. Där hittar vi dansstilar som hip-hop, house, locking, popping, breaking. Dansstilar med starka uttryck och mycket attityd och du dansar till cool hip-hop och funk musik. Stilen är väldigt personlig och varierar mycket mellan olika lärare.

Klädsel: Träningskläder (gärna stora för att lättare få till street-känslan)  och gympaskor.

Hiphop dance.png
Break dance.png

Breakdance

Breaking är en dansstil med mycket koordination, kondition, styrka och akrobatik. Du får lära dig olika powermoves som toprocks, spin moves, sixstep, windmill och freezes.
I breaking focuserar man mycket på sin egen utveckling.

 

Dance-acro

Dance-Acro - Ett spännande möte med både dansen och arobatiken som uttryck. Här kommer eleven lära sig hur man kan blanda akrobatik med dans. Kursen fokuserar på akrobatik på matta och modern/nutida dans och improvisation. Vi jobbar på tekniska moment i både dans och akrobatik och på att hitta länkar mellan de två konstformerna genom improvisation och koreografi. Vi kommer även experimentera med par-akrobatik.

Klädsel: Träningskläder

Dance-acro liten.jpg
AdobeStock_300329959.jpeg

Dansläger sommar 2023

Den 12:e - 16:e juni 2023 kommer Värmdö Scenskola att anordna ett dansläger! Vi kommer att testa olika dansstilar under veckan och ha 3-4 lektioner om dagen. Vi kommer att ha flera danslärare från lärarkåren på plats. Vi kommer att hålla till i Ungkulturhuset i Gustavsbergs centrum. Vi har sammanlagt 40 platser indelat i två åldersgrupper så först till kvarn! :)

Pris: 1 200 kr + 59 kr i administrationsavg.

Tider: Mån-fre 09:00-15:30

bottom of page